Jak naši obchodníci prodávali pracovní židle

Láska prochází žaludkem. Přísloví, které si vlastní zkušeností ověřil snad každý z nás.

Bez přemýšlení milujeme kuchaře v naší oblíbené restauraci, protože při vzpomínce na jídlo, které stvořil, si s ním přejeme sdílet domácnost do konce života. Touha po dobrém jídle nás provází, ať jsme doma, či cestujeme, při pracovním obědě i rodinné sešlosti. Mnohdy je pro nás motivací k lepším výkonům, k rychlosti, k efektivitě. Například úklid bytu trvá poloviční dobu v případě, že si za odměnu slíbíte tyčinku Snickers. A prodej pracovních židlí Werksitz se výrazně zvýší ve chvíli, kdy je obchodníkům slíbena odměna ve formě kurzu vaření (ano, opět jsme u jídla), pokud dosáhnou předem stanovených výsledků.

Tato velkolepá akce se samozřejmě nemohla konat jinde než v malebném německém městečku Zeil am Main, kam celý tým dorazil v zářijovém středečním odpoledni, aby si po cestě auty protáhl své nožky výšlapem na nedaleký kopec s kostelíkem a následně se osvěžil džbánkem piva a večeří v místním rodinném pivovaru.

Následující den již na všechny účastníky čekalo milé setkání s šéfkuchařem hotelu KOLB, Erecem Jacobsonem, který svůj kurz vaření zaměřil především na úpravy masa. Mužská srdíčka zaplesala a pustila se do přípravy steaků, roastbeefu, vaření tradiční Fränkische Leberknödel Suppe (čili silného hovězího vývaru s játrovými knedlíčky), krájení jemného carpaccia z hovězího masa, ale také výroby dezertů – domácí maracuja zmrzliny a Mousse Chocolat (čokoládová pěna). Celodenní snažení bylo odměněno bohatou večeří ve stylu „Jak si kdo navaří, tak se i nají.“



Třetí den byl dnem prohlídkovým a zároveň naučným. Olomoucká výprava navštívila partnerskou společnost Werksitz, s níž naše firma spolupracuje úctyhodných 15 let. Všichni zúčastnění měli možnost setkat se s majiteli, příjemně si popovídat, seznámit se s novinkami, shlédnout výrobu pracovních židlí a funkčnost speciálních zařízení, které testují odolnost židlí a simulací těžkého provozu potvrzují certifikaci produktů. Den plný důležitých informací a praktických ukázek byl zakončen skvělou večeří v místním vinařství, v přítomnosti zástupců firmy Werksitz.

Příští den ráno proběhlo nesnadné loučení, protože s krásou se loučí vždy těžce, a plni dojmů se všichni rozjeli vstříc svým domovům.